BHA Salicylzuur-Peeling

Wat is een BHA Salicylzuur-Peeling?
Met de BHA Salicylzuur-Peeling wordt op een veilige manier het bovenste laagje van de huid verwijderd. Hierdoor wordt een nieuwe, frisse huid zichtbaar. Met een Fruitzuur Peeling kan je de huidtextuur effectief verbeteren van bijvoorbeeld huidverkleuringen, doffe vale huid, fijne lijntjes, grove poriën en een vette, onzuivere of acne huid.

Salicylzuur lost verstoppingen in de poriën op en vermindert de verhoorning. De huid wordt schoon, glad en verfijnt de structuur.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?
Tijdens de behandeling wordt een sterk geconcentreerd Glycolzuur kort op de huid aangebracht. Deze dringt diep door tot in de onderliggende huidlagen waar het zuur intensief zijn werk doet. Deze diepere huidlagen worden door het zuur geherstructureerd en het cel herstel gestimuleerd.

De afstoting van de dode huidcellen versnelt de celdeling, dus de aanmaak van nieuwe cellen. De aanmaak van elastine en collageen wordt gestimuleerd waardoor de lederhuid dikker wordt en de bloedvaatjes in de huid minder zichtbaar zijn. De huid wordt dus steviger.
De waterbindende capaciteit van de hoornlaag neemt toe waardoor de huid soepeler wordt. De versnelde celdeling zorgt voor een versnelde afschilfering van de met pigment gevulde opperhuidcellen. Pigmentaties worden bleker. Glycolzuur zuivert de poriën diep en werkt ontstekingsremmend. Talg zal de huid minder snel verstoppen.

Wat kan ik na de behandeling verwachten?
De huid kan na de behandeling rood en jeukerig aanvoelen en het kan wat gaan schilferen. Het jeukerige gevoel en de roodheid trekken geleidelijk aan weg, maar het is zeer raadzaam om de huid goed te verzorgen met Home Care Peel Pakket.

Voor een optimaal resultaat bereid u uw huid 5 dagen van te voren thuis al voor op de behandeling met een Gentle Fruit Scrub daarnaast adviseer ik u na de behandeling;

  • ‘S morgens en ’s avonds de huid te neutraliseren met een AHA Neutralizer Lotion die bevat verzachtende en kalmerende ingrediënten
  • Elke ochtend de huid goed te beschermen met de Sun Screen Gel gedurende de eerste zes weken
  • Elke avond met de Nurturing Moisturizer met 99 % Aloë Vera en Vitamine E dit bevordert het helingsproces.

Gebruik hiernaast geen andere producten dit kan nadelig zijn voor het effect van de Fruitzuur behandeling. De prijs voor het Home Care Peel pakket is € 65,-

Hoe vaak moet ik behandeld worden?
Het aantal behandelingen is afhankelijk van het huidprobleem. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig.

Behandeling bestaat uit:
Reiniging, verwijderen van onzuiverheden, Skin Clean, Fruitzuur peeling, Neutralizer lotion, masker, Nurturing Moisturizer, Sunscreen Gel SPF 30.

Eventueel aan te vullen met een Vacuüm Zuigmassage d.m.v. apparatuur dit zorgt voor een intensieve doorbloeding en daardoor een verhoogde toevoer van zuurstof en voedingsstoffen. De huid krijgt een boost van binnenuit.